3 - 3

Mannen, 1, 3e klasse B

2 december 2017 15:00

Toen arbiter Corstius tegen vijf uur voor het eindsignaal floot kon het napraten beginnen. En, net als bij de vorige edities van Verburch-Maasdijk, was er meer dan voldoende stof tot napraten.

Natuurlijk mocht Maasdijk het meest blij zijn met de uiteindelijke 3-3 eindstand. Een uur met een man minder moeten spelen, halverwege de 2e helft op een 3-1 achterstand komen en er dan nog punt uitslepen moet normaal worden gezien als een gewonnen punt. Maar toch overheerste een katterig gevoel bij de Maasdijkse staf (met de nieuwe assistent Wilco Wapenaar voor het eerst naast Patrick Fieret op de bank). De eerste helft speelde Maasdijk prima en ook na de domme rode kaart voor rechterspits Rene vd Lee op het half uur bleef Maasdijk voetballend de betere ploeg. De tussenstand op dat moment was 1-1 door goals van Stef Bruinen (0-1 na een mooie individuele actie) en Dave Zwinkels (1-1 via een Real Madrid-achtige counter). Dit leek ook de ruststand te worden, maar in de 44e minuut counterde Verburch opnieuw dwars door de Maasdijk defensie heen, Rik Olsthoorn kon in eerste instantie nog redding brengen op de lijn maar werkte de bal vervolgens niet ver genoeg de 16 uit waardoor Dave Zwinkels met een mooie volley de ruststand op 2-1 bracht.

In de tweede helft probeerde Maasdijk met man en macht de gelijkmaker te produceren, maar nadat Verburch via Dax Steentjes op 3-1 was gekomen leek het pleit beslecht. Maasdijk moest nog meer risico’s gaan nemen waardoor de levensgevaarlijke counters van de gastheren zomaar de 4-1 hadden kunnen betekenen. Fieret bracht Wouter Laan en A-junior Kees vd Hout voor de lichtgeblesseerden Said Jahangir en Barry Bronswijk en deze wissels brachten weer wat nieuw elan in de Maasdijkse gelederen. Tim vd Voort zorgde met een prima genomen vrije trap voor de aansluitingstreffer (3-2) en met nog 10 minuten op de klok knokte de roodzwarten zich op bewonderingswaardige wijze terug in de wedstrijd. De 3-3 viel na een prima aanval waarbij Lars vd Berg via Tim vd Voort vrijgespeeld werd op de rechtervleugel. Zijn messcherpe voorzet leek een prooi te worden voor de inkomende Stef Bruinen maar een Poeldijkse verdediger kon er nog net een teen voorzetten. Helaas voor hem wel in eigen doel. Zo eindigde dit enerverende duel uiteindelijk in 3-3 met aan beide kanten dubbele gevoelens. Aan Poeldijkse kant natuurlijk de teleurstelling van het weggeven van een 3-1 voorsprong in een overtalsituatie, aan Maasdijkse kant overheerste het gevoel dat vd Lee met zijn rode kaart de ploeg een zekere driepunter heeft gekost.