Datum

17 februari 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Natuurlijk krabte heel Maasdijk zich na het laatste fluitsignaal eens achter het oor. In no- time werd een comfortabele 3-0 voorsprong weggegeven (goals van Hans Bergwerff 2x en Rene vd Lee). Maar het paste uiteindelijk wel in deze knotsgekke wedstrijd die in een echte derbysfeer werd gespeeld.
Zeker 500 toeschouwers waren op dit aantrekkelijke affiche afgekomen die in een heerlijk zonnetje op hun wenken bediend werden. Mooie goals, veel kansen over en weer en twee teams die vol op de winst speelden.
Na de 3-0 leek de wedstrijd dus gespeeld, maar Lyra kwam in de 70e minuut door Bob Zwinkels (fraaie kopbal uit een corner) terug in de wedstrijd. Drie minuten later een klassiek misverstand tussen een uitkomende keeper (Wart van Holsteijn) en een verdediger (Wouter Laan) waarna Bram Wennekers simpel kon binnentikken. En in de 80e minuut was het diezelfde Bram Wennekers die uit een vrije trap van de sterk ingevallen Gino Buzowa bij de tweede paal de 3-3 kon scoren.
Maasdijk leek geslagen maar wist zich toch opnieuw in de wedstrijd te knokken en had via 2x Lars vd Berg, Stef Bruinen en Rene vd Lee kansen om de wedstrijd te beslissen. Ook Lyra kreeg in die bloedstollende eindfase nog enkele goed mogelijkheden, maar het bleef uiteindelijk 3-3.
Over 90 minuten een juiste uitslag met het publiek als grote winnaar.