Maasdijk maakt indruk in Monster

3 - 1

Velo 1

26 augustus 2017 14:00

Maasdijk heeft zijn visitekaartje afgegeven tijdens de Polanen bokaal, georganiseerd door de sc Monster. Met twee overwinningen maakte de jonge ploeg van Patrick Fieret de nodige indruk op het in grote getale opgekomen publiek.

Nadat woensdag sc Monster al met 3-0 verslagen was (goals Tim vd Voort 2x en Dizzy van Rijn 1x) maakt Maasdijk ook zaterdag indruk door titelkandidaat VELO met 3-1 te verslaan. Met name in de eerste helft speelde de roodzwarten (dit keer in het wit) een prima partij. Rene vd Lee zorgde binnen drie minuten al voor een 1-0 voorsprong door een vloeiende aanval met een bekeken schuiver af te ronden. Uit een corner zorgde de prima spelende Wouter Laan met een rake kopbal voor een verdubbeling van de score. Het spel golfde in die fase op en neer en ook de aanval VELO liet zich niet onbetuigd. Maar keeper Wart van Holsteijn bleek een betrouwbare sluitpost en hield zijn doel schoon.
Vlak na rust besliste Tim vd Voort de wedstrijd al door geklungel in de defensie van VELO fraai af te straffen 3-0. De Wateringers waren in die fase rijp voor de slacht maar Maasdijk weigerde om de vele kansen doeltreffend af te ronden.
Naarmate de tijd vorderde nam de vermoeidheid toe en dat kwam het spel van beide kanten niet ten goede. VELO redde vlak voor tijd nog wel de spreekwoordelijke eer door de 3-1 aan te tekenen maar verder liet Maasdijk het niet komen.
Al met al een prima toernooi voor de Maasdijkers die volgende week voor de beker op bezoek gaan bij het Vlaardingse CION.