2 - 3

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse B

13 mei 2017 14:30

Lith, S.J.P.M. van

Op bezoek bij concurrent SEV in Leidschendam, moest er gewonnen worden door de mannen van Patrick Fieret en Danny Sonneveld om lijfsbehoud. Geen enkele andere uitslag gaf garantie op wat dan ook. De eerste helft was het aanzien nauwelijks waard en ogenschijnlijk toonde de heren van Maasdijk te weinig inzet. Maar zoals jullie weten kan de spanning in de benen slaan van de spelers. ( zie Rotterdam vorige week ) Kansen waren er nauwelijks te tellen en tegenstander SEV bulkt ook niet van kwaliteit. En soms wil de toeschouwer meer dan ze op het groene nep gras tentoon gespreid wordt. Als dan ook de kwaliteitsarme tegenstander op voorsprong komt …ja dat ga je wel twijfelen. Vertrouwen is waar het dan om gaat. De eerste kans was voor Maasdijk omdat de keeper van SEV uitgleed en Kevin vd Berg helaas de scherpte nog miste. Na een minuut of 20 kreeg SEV de volgende kans uit een prima uitgespeelde counter en miste zij hopeloos. Na 25 minuten was daar de op dat moment verdiende treffer van SEV , van randje 16 deponeerde de spits van SEV feilloos de bal stijf in de kruising. Net voorde rust kreeg uitblinker van Maasdijk zijde , Stef Bruinen een goede kans , helaas stond de doelman in de weg. Nog geen minuut later werd dezelfde Bruinen tegen de grond gewerkt en kreeg Maasdijk een pingel. Ferhat Sonmez bleef koel in tegenstelling van een aantal “supporters”, en scoorde beheerst. 1-1

De tweede helft was het aanzien iets meer dan waard , Maasdijk was duidelijk de betere ploeg, maar ongelofelijk , het was SEV wat scoorde , 2-1 . Verdedigend zag het er niet al te best uit en SEV scoorde vrij gemakkelijk!!! Irritant was ook het lawaai dat zich diskjockey noemende plaatjesdraaier uit de kantine over het veld galmde. Alles of niets voor de mannen van Fieret. Hans Bergwerff was na de rust al ingebracht en Fieret toonde nog meer aanvalsdrang, door ook de zijn laatste wedstrijd spelende, Jente van Staalduinen, en Noah van Rijn in te brengen. Vol op de aanval dus en omdat het toch echt vijf voor twaalf was pompen of verzuipen. En het werd pompen en winnen. Het ging zowaar beter lopen en het geloof op een goede afloop kroop in de ploeg. De sluwe oude vos Kevin van der Berg trof op schitterende wijze nog tweemaal doel en zo bereikte Maasdijk wat het wilde, handhaving in deze fantastische 3e klasse. Wat echt geweldige prestatie is na zo’n wisselvallig seizoen, waarin echt heel veel tegen heeft gezeten. Maar met zoveel potentie in deze piepjonge groep kan Maasdijk nog jaren vooruit en heel veel groeien. Taak voor Patrick Fieret om dit voort te zetten. Gefeliciteerd MANNEN!!!