Mannen zaterdag, 1, 3e klasse B

8 april 2017 14:30

Gurp, J.P.J. van

Maasdijk pakte onverwachts een punt mee uit Maasland. Uiteindelijk misschien wel verdiend ook. En in de slotfase had er nog meer in kunnen zitten. Een geweldige actie van Ferhat Sonmez werd net geen treffer en de lat in de allerlaatste seconde stonden in de weg.

Maar goed de beginfase was duidelijk voor MVV , maar tot scoren kwamen zei niet omdat werkelijk elke bal door de defensie van Maasdijk werd weg geroeid. Vrouw en kinderen eerst werd er ooit wel eens verteld. Tot de 40e minuut was er eigenlijk niets aan de hand en werden er van beide kanten geen kansen gecreëerd. Door twee missers achterin stond Maasdijk ineens met 2 - 0 achter, geheel onnodig omdat ook MVV ook geen vuist kon maken. Vlak voor rust scoorde Ferhat Sonmez op geniale wijze de aansluittreffer. De weifelnde scheidsrechter van der Gurp keurde de goal eerst goed maar op advies van zijn Maaslandse assistent werd de goal tot ontsteltenis van alles wat Maasdijk was afgekeurd. Dat trainer Fieret hierna ook nog achter de afrastering werd gestuurd sloeg alles. De ruststand was bereikt.

De tweede helft startte MVV furieus en leken zei wederom op een ruime overwinning uit te lopen. Ook in deze helft werd Maasdijk een aantal keer terug gevlagd en gefloten. Toevalliger wijs gebeurde het een tweetal keren op de verslaggever zijn lijn, maar we houden het er maar op dat assistent grensrechter van der End zijn dag niet had. Na een uur spelen zette Kevin van der Berg de keeper onder de druk die vervolgens het leder niet meer kon vastpakken waardoor de aansluit treffer werd genoteerd. 2 – 1 met nog een half uur. Maasdijk zetten MVV nog een keer onder druk en kreeg zowaar een penalty, wegens hands, met nog 5 minuten op de klok. Ferhat Sonmez achter de bal en het puntje was binnen. Gezien de uitslagen deze speelronde hard nodig. Maar het was een beloning voor het harde werken. Over twee weken weer verder. De 6 punten wedstrijd tegen Houtwijk. Fijne Pasen…………….