...

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse B

15 oktober 2016 14:30

Syed, A.

Na de zeperd van vorige week tegen de studenten van Ariston kwam nu MVV’27 uit Maasland op bezoek. Vorig seizoen leverde deze tweestrijd veel doelpunten op. Tweemaal 5 – 2 werd het toen overigens beide wonnen met deze cijfers hun thuiswedstrijd. MVV klapte er bovenop en dat leverde al vrij vlug een 0 – 1 achterstand op. Doelpunt van Rick Zwaard. Vraag me niet waarom maar dit is wel een terugkerend iets aan het worden. MVV de betere ploeg op dat moment, had de marge zelfs kunnen vergroten, maar liet dat na. Maasdijk nam het heft in handen. Een prachtige vrije trap van Barry Bronswijk ging rakelings naast. Tot aan de rust golfde het spel op en neer. De ruststand was dan ook 0 – 1. Dan denk je mouwen opstropen en op zoek naar de gelijkmaker. Maar nee hoor voor we de koffie op hadden lag de bal achter de prima keepende Ferry Steentjes. 0 - 2 dus. De geheel vrijstaande Roel Nooteboom was de maker van deze treffer. Direct hierna trok Maasdijk ten aanval wat gelijk een riante kans voor de prima spelende Ferhat Sonmez opleverde. Maasdijk oogde in ieder geval veel feller dan de laatste weken het geval was. Deed zijn stinkende best iets te forceren, maar strandde veelal in de buurt van de Maaslandse goalie. Nikki Krouwer ontsnapte in deze fase nog aan rood. Hans Bergwerff kwam voor de hardwerkende Krouwer in het veld. Een extra spits dus. In de 70e minuut ontsnapte Ferhat Sonmez aan zijn directe tegenstander liet hem zijn hielen zien in werd getorpedeerd door de Maaslandse doelman. En waar alles en iedereen aan een penalty dacht daar dacht de scheidsrechter anders over. Ferhat kreeg uiteindelijk wat ie hebben wilde een strafschop. De laatste was eigenlijk een goedmaker. Ferhat nam de pingel prima en zei dank je wel. 1 – 2 dus en Maasdijk kroop dichterbij. Een enerverend schouwspel volgde, kansen genoeg voor Maasdijk maar zoals zo vaak valt dan de treffer aan de andere kant. Een prima uitgespeelde counter leverde de 1 – 3 op door toedoen van invaller Jesse Zwaard. Volgende week een vrije zaterdag en de week erna naar Loosduinen , daar zal het tot echt een stuk beter moeten. Maar gezien de tweede helft gaat dat ook gebeuren. De plek waar Maasdijk nu staat horen we natuurlijk niet