Maasdijk ronde verder in de Westland Cup.

2 - 1

Velo 1 (zon)

24 mei 2016 19:30

Dinsdag 24 mei moest Maasdijk aantreden tegen zondag 1e klasser Velo. De ploeg uit Watering was op de laatste speeldag net de nacompetitie misgelopen voor promotie naar de Hoofdklasse, dus kon zich ook volledig richten op deze wedstrijd.
Vanaf de aftrap was Maasdijk meteen fel in de duels en klapte er bovenop. Dit resulteerde binnen 3 minuten in de openingstreffer. Rene vd Lee veroverde de bal, gaf deze hoog voor op Hans Bergwerff, die vervolgens met het hoofd de bal klaar kon leggen voor Jente van Staalduinen. Jente rondde vervolgens heel netjes af en zo stond Maasdijk al op een 1-0 voorsprong.
Helaas duurde de voorsprong niet al te lang, weifelend optreden van Richard Kraaijenbosch zorgde ervoor dat de spits van Velo oog in oog met Joey Vos kwam te staan en koeltjes kon afronden, 1-1 binnen 7 minuten.
Maasdijk kreeg gaandeweg de eerste helft nog voldoende kansen, maar mocht aan de andere kant de betrouwbare sluitpost Joey Vos bedanken dan Velo niet op voorsprong kwam voor rust.
In de tweede helft kon Maasdijk lange tijd haar wil opleggen aan Velo, Velo kwam periodes lang bijna niet van eigen helft af, omdat Maasdijk al vroeg druk kon zetten. Ook in het tweede bedrijf waren er kansen over en weer en even leek Hans Bergwerff Maasdijk op een nieuwe voorsprong te zetten, maar zijn schot was recht op de keeper van Velo af.
Uiteindelijk kwam Maasdijk op voorsprong via een flitsende aanval, Hans Bergwerff werd aangespeeld en gaf een perfect steekpass op Noah van Rijn, die de bal vervolgens half stuiterend onder controle kon brengen en langs de keeper wist de duwen.
De voorsprong was op dat moment terecht en het wachten was op het slotoffensief van Velo, met nog ruim 20 minuten op de klok.
Velo werd hierna wel gevaarlijk, maar kon Maasdijk ook niet bij de keel grijpen, sterker nog, Maasdijk wist zelfs nog een aantal maal gevaarlijk te worden, waarbij Noah van Rijn de 3-1 op z’n schoen had. Een identieke aanval als bij de 2-1, alleen was Rene vd Lee nu degene met de steekbal op Noah, alleen strandde deze inzet net voor de doellijn.
Ondertussen had Richard Kraaijenbosch z’n foutje uit de eerste helft hersteld door nog een bal van de lijn te halen, Joey was deze keer verslagen, maar werd geholpen door Richard.
Na wat blessuretijd klonk het laatste fluitsignaal en mag Maasdijk zich halve finalist noemen.
Komende donderdag 2 juni om 19.30 uur speelt Maasdijk deze halve finale tegen Lyra, op sportpark Hoge Bomen in Naaldwijk.