5 - 2

Erasmus F1

F-pupillen zaterdag, F1, 3e klasse 7

12 maart 2016 8:30

Is dit misschien van toepassing op de wedstrijd van F1 vandaag? Het was moeizaam. Erasmus F1 was de tegenstander en staat lager geklasseerd dan onze F1. Waarom werd me niet duidelijk, ze blijken prima te kunnen voetballen. Fysiek sterk. En dan onze F1, tja.....de eerste minuten vielen niet mee. Dat is eigenlijk al 4 wedstrijden op rij.....binnen een paar minuten op achterstand. Wat is dat toch? En toch buigen jullie dat om. Binnen 10 minuten was de stand 3-1 in ons voordeel. Ook al was het voetballend minder dan vorige week. Tegen Velo, vorige week, werd erg goed gevoetbald. Overleg, goed samenspel en dan zijn jullie op z'n best.

Vandaag was misschien iedereen veel te makkelijk, niemand hield goed zijn positie, te weing overspel, vaak te slap in grijpen, ja ...en dan moet je knokken om te winnen. En dat kunnen jullie wel!
Te makkelijk gaven we Erasmus de kans om te scoren. Dat hun spitsen niet scherp waren, was ons geluk. En wij.....kregen kansen zat! Alleen de kansen werden  niet goed uitgespeeld. Te laat over spelen, te slap inschieten... Tuurlijk de keeper van Erasmus was misschien wel de beste speler van het veld, hij hield wel heel veel doelpunten tegen. Uiteindelijk was er natuurlijk wel winst, de teller stopte bij 5-2, hoewel de dubbele cijfers ook mogelijk was geweest.

Al met al een leerzame wedstrijd. Volgende week Westlandia F2 uit. Dan misschien maar eens scherp vanaf minuut 1 en dan met goed samenspel, want dat kunnen jullie zeker, met een overwinning naar huis.
De punten van vandaag zitten in ieder geval weer in de pocket!