Durgunsu, Y.

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zaterdag mocht Maasdijk bewijzen dat 8 dagen Gran Canaria een goed fundament is voor een goede 2e seizoenshelft en met name een goede hervatting na de winterstop.

Na een wat minder begin, waar Duno de eerste speldenprikjes kon uitdelen, was het Maasdijk die de wedstrijd naar zich toe trok. Aan de hand van de dit keer in aanvallend opzicht uitblinkende Richard Kraaijenbosch, nam Maasdijk de leiding. Via een vrije trap kwam Maasdijk op 1-0. Hierna kon Maasdijk ook uitlopen naar 2-0, een afgeslagen corner, opnieuw ingebracht door Rene vd Lee, viel tussen Hans Bergwerff en Kevin vd Berg in en die laatste twijfelde geen moment en roste het lederen projectiel tegen de touwen.

Hierna kreeg Duno de gelegenheid wat terug te doen en heel even voor spanning in de wedstrijd te zorgen, 2-1. Maar binnen 2-3 minuten nam Maasdijk opnieuw verder afstand via Richard, een poeier vanaf 35 meter zeilde in de uiterste hoek en betekende de 3-1. Maasdijk leidde comfortabel met rust, terwijl het toch de nodige namen noodgedwongen buiten de basis elf moest laten. Om uiteenlopende redenen waren Rene vd Lee, Kevin Huis en Stan Groenewegen niet fit genoeg om te starten en haakte aanvoerder Steven van Reeven op zaterdagochtend af voor de wedstrijdselectie. Jack Gardien ontbrak nog vanwege een schorsing en vond dat meteen een goed excuus om daar in Gerlos eens goed over na te denken. De namen welke wel aan de aftrap mochten verschijnen deden het dus naar behoren en Maasdijk kon tevreden aan de thee.

Na rust was Kevin vd Berg heel dicht bij zijn 2e treffer deze middag na een snoeiharde kopbal, de keeper van Duno kon deze inzet net over de lat tikken. Uit de hieropvolgende corner kon Hans Bergwerff de 4-1 binnenkoppen en was de wedstrijd definitief gespeeld. Maasdijk liep nog wel verder uit naar 5-1, na een schitterende aanval afgerond door Jente van Staalduinen en ook nog 6-1 na opnieuw een afstandsschot van aanvoerder Kraaijenbosch, alhoewel deze meer houdbaar leek dan de eerdere poeiervan Richard.

Belangrijke punten voor Maasdijk, nu op naar Pijnacker volgende week in de belangrijke uitwedstrijd bij DSVP, bij winst neemt Maasdijk voorlopig afstand van de onderste ploegen.