6 - 4

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse B

13 december 2014 14:30

Leeuw, E.A. de

Het is altijd een lekker gevoel als je met winst de winterstop in kan gaan. Vorig jaar hadden we dat lekkere gevoel wel, wonnen met 2-6 bij Harga Sport ( later uit de competitie genomen.
Het was tegen Te Werve wel heel moeilijk, der gastheren bleken over een paar heel snelle spitsen te beschikken en deze spitsen werden steeds gevoed met lange ballen van achteruit.
Bekend is het feit dat onze verdediging nou niet bestaat uit allemaal rappe spelers, dan is de achterstand snel verklaard. Al na vijf minuten moest Appie de bal uit het net halen, een snelle aanval van Te Werve aan de rechterzijde ging hieraan vooraf.
Maar Maasdijk kwam weer terug in de wedstrijd, een uitstekende hoekschop van Kevin H. ( alle hoekschoppen van Kevin H. waren van goede kwaliteit) werd even fraai door Stefan ingekopt, 1-1.
Maar lang heeft deze gelijke stand geen stand kunnen houden, de snelle spitsen van Te Werve wisten voor de rust nog drie keer te scoren, eigenlijk kan gesteld worden dat elke kans bij Te Werve ook een doelpunt opleverde.
De tweede helft. Zou Maasdijk weer kans zien om en schitterende tweede helft te spelen, zoals tegen Loosduinen en MSV’71. En inderdaad Maasdijk speelde een prima 2e helft, jammer was het dat Te Werve eerst nog op 5-1 kwam, een rebound via de vuisten van Appie kwam voor de voeten van de Te Werve spits en die wist er wel raad op, zoals met eerdere kansen.
Bij ons werd Stefan gewisseld voor Hans die al snel het net vond, uit het goede aangeven van Martien scoorde Hans 5-2, vijf minuten later kopte Kevin v.d. B 5-3 in, zou het dan toch nog gaan lukken ? Maar met een fraaie lob werd Appie voor de 6e keer gepasseerd, Kevin v.d. B. zag een fraaie kopbal nog tegen het net komen van Te Werve. Dat betekende een 6-4 overwinning voor Te Werve.
Omdat Verburch wist te winnen van Vredenburch zijn de Poeldijkers periode kampioen geworden, uiteraard onze felicitaties.
We gaan nu de winterstop in met enkele weken rust, op 24 jan. 2015 spelen we thuis tegen Hercules en volgens mij heeft Maasdijk nog wat goede te maken tegen deze ploeg.