8 februari 2014 14:30

Kamphuis, R.T.

Maasdijk        -Hermes DVS            2-3

Hoofdsponsor : Tradiro Uitzendburo

Toeschouwers die 8 minuten voor het eindsignaal van de wedstrijd het sportcomplex van Maasdijk hebben verlaten, is bovenstaande eindstand onbegrijpbaar. Tot 8 minuten voor tijd was de stand immers nog 2-0 en niets wees er op dat Hermes DVS in de slotfase nog drie keer zou scoren.
Maasdijk moest aantreden zonder de vaste krachten zoals Kevin v.d. Berg, Jente van Staalduinen, Kevin Huis, Steven van Reeven en Stan Groenewegen, zodat het voor trainer Patrick Fieret een grote opgave was om een representatief elftal op de been te brengen. Gaande in de wedstrijd bleek dat de vervangers beslist niet veel onderdeden voor de ontbrekende vaste krachten, met name Marcel Juursema speelde een wedstrijd alsof hij nooit uit het keurkorps is weggeweest
Halverwege de 1e helft was een prima afstandschot van Nicky v.d. Ende er de oorzaak van dat Maasdijk op voorsprong kwam. Onhoudbaar voor de keeper van Hermes verdween de bal in de bovenhoek.
Met deze voorsprong konden de spelers gaan genieten van de thee.
In de tweede helft koos Maasdijk duidelijk voor aanvallend voetbal en Hermes beperkte zich tot uitvallen, die niet altijd ongevaarlijk waren, maar de Maasdijkse verdediging met uitblinkers Rob Vellekoop en Richard Kraayenbosch gaf geen krimp. In de 57e minuut wist Pwal Uljas de voorsprong te verdubbelen, met een fraaie lob verschalkte hij keeper  Patrick Krabbendam van Hermes en Maasdijk stond dik verdiend op 2-0.
In het elftal van Maasdijk moest Martien de Zeeuw het veld geblesseerd verlaten met een gebroken middenvoetsbeentje, zal ongetwijfeld de komend weken aan de kant moeten blijven staan,hij werd vervangen door Robert Quack, ook Jack Gardien werd gewisseld voor Niels Middelburg.
Alles wees er op dat Maasdijk deze wedstrijd winnend zou afsluiten, maar wat er in de laatste minuten gebeurde is eigenlijk met geen pen te beschrijven.  In de 83e minuut scoorde Hermes de aansluittreffer 2-1 en de Schiedammers “ roken bloed” vlak daarop viel de gelijkmaker 2-2 en nog erger Hermes DVS scoorde binnen vijf minuten de derde en winnende treffer. In wielerwereld noemt men dit “ er op en er overheen”  niks lukte meer bij Maasdijk, de bal wilde niet meer uit de 16- meter lijn en viel steeds goed voor een Hermes speler. Uiteraard ging er een grot gejuich op bij Hermes DVS toen de prima scheidsrechter  Kamphuis voor de laatste keer floot. Een bijzonder teleur gesteld Maasdijk moest de kleedkamer gaan opzoeken, dit na een prima wedstrijd waar in de slotfase alle geluk ontbrak
Dat de volgelingen van trainer  Patrick Fieret volkomen “stuk” waren laat zich begrijpen, een verdiende overwinning van Maasdijk werd een niet verdiende nederlaag.