2 - 1

vv Maasdijk VR2

Vrouwen zaterdag, VR2, 4e klasse 03P

18 januari 2014 12:30

Voor de winterstop was het ons doel om bij de bovenste 6 te eindigen, dit omdat er bij de dames na de winterstop een nieuwe poule gemaakt wordt. Bij de bovenste 6 eindigen zou betekenen zware tegenstanders voor de rest van het seizoen. En ja, dit is gelukt en we zitten inderdaad in een poule met zeer sterke tegenstanders. Eén van die sterke tegenstanders stond afgelopen zaterdag voor ons op het programma, namelijk de dames van Honselersdijk 1.
Eigenlijk is het verkeerd, maar volgens mij ging iedereen al met een voorgevoel van verlies richting Honselersdijk, maar dat nam niet weg dat iedereen er wel zin in had en er voor zou gaan om de schade zou klein mogelijk te houden.
Ondanks dat het wat fris was, was het lekker voetbal weer en even na half 1 werd de aftrap door Honselersdijk genomen. Gelijk was duidelijk dat ze sterker dan ons waren, aangezien het eerste kwartier veel op onze helft gespeeld werd. Maar zodra dit besef er was gingen wij ook voetballen en druk zetten. Alhoewel Honselersdijk de overhand had, waren wij zeker niet verkeerd bezig.
Zo halverwege de eerste helft krijgen wij een vrijetrap net over de middellijn. Eva schiet de bal netjes in de 16 en Lizzy weet goed weg te lopen van haar verdedigster, waardoor ze zo vrij als een vogel de bal in de hoek kan schieten. Maasdijk op voorsprong, wie had dat gedacht?! Honselersdijk ook zeker niet en je zag dat ze een beetje aangeslagen waren. Ze waren naarstig op zoek naar de gelijkmaker, alhoewel ze wel kansen kregen, lukte het elke keer net niet. Wat wij natuurlijk helemaal niet erg vonden.
Ondertussen waren wij echt aan het knokken om de voorsprong te behouden. Met enige regelmaat werd er ook aan de scheids gevraagd hoe lang nog, want we begonnen een beetje moe te worden. We weten de 0-1 voorsprong vast te houden tot de rust.
In de rust worden we er bewust van gemaakt dat Honselersdijk hier geen vrede mee heeft en zeer scherp terug zal komen. Onze taak dus om ook zeer scherp te zijn en ze goed op te vangen.
Ondanks dat we niet van plan zijn onze voorsprong weg te geven is het helaas toch al snel na rust 1-1. De verdediging ziet één tegenstandster door het hoofd, maar helaas ziet de Honselerdijkse rechtsbuiten dat niet. Ze geeft de bal mooi voor en de vrije vogel weet deze ultieme kans mooi te benutten. Met verbazing kijken we elkaar aan, hoe kan dit nou gebeuren? Maar erg lang kunnen we er niet bij stil staan, want Honselersdijk ruikt de overwinning en zet nog meer druk.
We knokken er allemaal voor en er wordt hard gewerkt. Helaas komen we niet veel aan tikken toe, waardoor er veel lange ballen worden gegeven, die vervolgens weer onderschept worden. Vooral onze verdediging en keepster hebben het druk, terwijl het middenveld heen en weer blijft rennen, zonder resultaat. Ook al staan onze buitenspeelster op scherp, kansen komen er helaas niet. Wel voor Honselersdijk. Leek het eerst nog of we een paar engeltjes op onze schouders hadden, uiteindelijk weten de meiden toch in poging 4 de 2-1 te scoren. Het eerste schot werd geblokt door Romy, het tweede schot gaat tegen de paal, vervolgens het derde schot tegen Romy, maar toen was het geluk op en ging schot 4 dus raak. Balen! Maar we bleven er voor gaan en wisten de stand zo te houden. Onverwachts stonden we met rust op voorsprong, maar uiteindelijk hebben we na een leuke, sportieve en zware wedstrijd de drie punten in Honselersdijk gelaten.