Scheidsrechter v.d. Plas onderbrak het spel vaak voor kleine lulligheden

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse D

9 november 2013 14:30

Plas, W.M. van der

Maasdijk – NOC Kralingen              3-0

Het begon allemaal hoopvol voor de spellers van trainer Patrick Fieret, na 1 minuut spelen lag de bal al achter keeper Fierrera van NOC Kralingen. Uit een lange voorzet van Jack Gardien was het linkerspits Pawel Ujas die onhoudbaar Maasdijk op voorsprong zette. Binnen een kwartier werd het zelfs 2-0 door Jente van Staalduinen die vanaf de 16 – meter lijn doeltreffend uithaalde en de voorsprong verdubbelde. Het gevolg hiervan was dat NOC Kralingen  zich massaal terug trok en het accent kwam op de verdediging te leggen zodat de eindstand niet al te groot zou worden in het nadeel van NOC Kralingen.
Slechts enkele uitvallen waren er de eerste helft te zien van de Rotterdammers, die het slecht troffen dat met name Steven van Reeven en Rob Vellekoop in topvorm waren zodat keeper Dennis van Dijk vrijwel geen moeilijkheden kende.
In de tweede helft kwam NOC Kralingen vrijwel niet meer van eigen helft af, het is dat de aanvallers van Maasdijk heel veel in de buitenspelval liepen ( was ook het geval in de eerste helft) anders had de score nog wel hoger opgelopen. In tegenstelling tot sommige Maasdijk spelers was scheidsrechter v.d. Plas niet in topvorm en onderbrak het spel vaak voor kleine lulligheden, vaak moest de bal 4 of 5 grassprieten opzij gelegd worden, het geen het spelbeeld niet ten goede kwam. NOC Kralingen kwam gedurende de gehele wedstrijd slechts tot twee doelpogingen die gemakkelijk werden verwerkt door Dennis van Dijk, die in tegenstelling tot vorige week een gemakkelijke middag had.
Met nog een kwartier te gaan scoorde Jente van Staalduinen zijn tweede en Maasdijks derde doelpunt 3-0 . Een verdiende overwinning die eigenlijk gemakkelijk tot stand kwam.