Maar scheidsrechter Merkesteijn was lankmoedig.

4 mei 2013 14:30

Merkestein, C.

Maasdijk      - Semper Altius               6-1
Hoofdsponsor : Tradiro Uitzendburo

Maasdijk ging tegen Semper Altius voortvarend van start,al na 2 minuten was een lange rush van Appie Yildiz de aanleiding van het eerste doelpunt, zijn rush werd gestuit door de keeper van S.A., die de bal niet klemvast kon krijgen en deze werd een prooi voor Silvio Vermeer 1-0  Nauwelijks 2 minuten later was het 2-0 toen een schot van Kevin v.d. Berg met een stuit er in vlak voor de keeper van S.A. het net trof. Een solo van de snelle Silvio Vermeer was de oorzaak van 3-0 en dezelfde Silvio Vermeer bracht ook Maasdijks vierde doelpunt op zijn naam, er was toen nauwelijks een kwartier gespeeld, een grote nederlaag dreigde voor Semp. Altius dat maar weinig tegenstand bood aan Maasdijk.
Toch werd er nog een keer gescoord door S.A. bij een hoekschop was keeper Tim Middelburg in de “verkeerde” hoek opgesteld en Dave v.d. Hoek scoorde 4-1
Na de rust nam Maasdijk was gas terug en was er meer evenwicht in het spelbeeld. Met een fraai schot bracht Silvio Vermeer (wie anders?) de stand op 5-1, bijna scoorde S.A. voor de tweede keer, Maasdijk keeper Tim Middelburg ging wel heel erg ver zijn doel uit en verloor de bal, uit het schot dat daarop volgde dreigde de bal over de doellijn te rollen, meer een geweldige spurt van Rob Vellekoop voorkwam dit. Rob Vellekoop kwam hierbij heel hard in aanraking met de doelpaal en blesseerde zich lelijk.
Vlak voor het einde werd het 6-1 toen Jack Gardien een voorzet van Nico Breedveld verzilverde. Geluk had keeper Ronny ter Borg dat hij slechts met geel werd gestraft nadat hij Silvio Vermeer, doorgebroken, onderuit haalde, een overtreding die volgens de spelregels duidelijk een rode kaart betekende. Maar scheidsrechter Merkesteijn, die een prima wedstrijd floot, was lankmoedig.