Mannen Zaterdag standaard, 1, 3e klasse C

2 maart 2013 14:30

Doesburg, J.S.M.

Maasdijk    - Houtwijk        2-3

Het is de club van Martin Vermeer niet gelukt om revanche te nemen op de eerder geleden nederlaag. Maasdijk moest aantreden zonder Richard Krayenbosch ( vakantie) en Appie Yildiz ( geschorst) het gemis van beide dragende spelers deed zich goed voelen. Dat Houtwijk over snelle spitsen beschikt was in de heenwedstrijd al gebleken, vooral Nicky v.d. Ende had meer als zijn handen vol aan zijn directe tegenstander. In de 20e minuut moest Nicky v.d. Ende in deze snelle spits zijn meerdere erkennen en ook keeper Tim Middelburg kon er niets meer aan doen toen de bal in de uiterste hoek verdween 0-1, Houtwijk kreeg nog een goede kans maar Rob Vellekoop assisteerde zijn keeper op de doellijn. Met deze 0-1 stand kwam ook de rust tot stand.
De tweede helft begon heel goed voor Maasdijk, vooral het eerste kwartier waqs Maasdijk duidelijk de sterkste, mede door het uitstekend verdedigende werk van Stan Groenewegen en Rob Vellekoop kreeg Houtwijk geen kans om de voorsprong te vergroten. Op het middenveld was met name Kevin Huis ongetwijfeld verreweg de beste man van Maasdijk. Een schitterend afstand schot van Silvio Vermeer zorgde voor de gelijkmaker 1-1 en het werd nog mooier voor Maasdijk toen Steven van Reeven een klein gaatje zag in de Houtwijk verdediging na een scrimmage voor het doel en Maasdijk op 2-1 zette. Vanaf dat moment ging het niet meer zo lekker bij Maasdijk,, de bal kwam nauwelijks meer uit de verdediging en Houtwijk rook bloed om het zo maar eens uit te drukken. Uit een snelle aanval over rechts kwam de bal bij de linkerspits en van dichtbij werd het 2-2. Nog erger werd het toen in de extra tijd Houtwijk de 2-3 scoorde, hoewel dit in duidelijk buitenspel positie gebeurde, scheidsrechter Doesburg was de enige die hier geen buitenspel in zag, hetgeen door hem op wel grote afstand werd geconstateerd.. Voor Maasdijk, mede door deze arbitrale beslissing, een zure nederlaag